“Elke relatie is een reflectie van de relatie met jezelf.” – Deepak Chopra

EFT Relatietherapie

Bij Praktijk Saffier kun je ook terecht voor EFT relatietherapie. EFT staat voor Emotionally Focussed Therapy. Uit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat EFT een sterk positief effect heeft op de verbondenheid in een partnerrelatie. Daarnaast verbetert het intimiteit, vertrouwen, vergeving van kwetsuren, depressie en angst. We kijken eerst naar wat er goed gaat in jullie relatie, waarin jullie kracht zit. Daarna brengen we de niet helpende interactiepatronen in kaart. Dit doen we door er vanuit hechtingsperspectief naar te kijken. Wat is jouw manier van reageren wanneer je de verbinding met je partner dreigt te verliezen?  Het kan zijn dat je verwijtend, boos reageert, maar dat onder die boosheid een onvervulde behoefte schuilgaat: zie je mij? Of hoor je mij? Een filmpje over wat emoties zijn, welke functie ze hebben en dat het feitelijk richtingwijzers zijn naar onze behoeften, vind je hier:

A short story about emotions

“Wij kwamen bij Heleen voor relatietherapie. Een stel met jonge kinderen, drukke levens waarbij de verbinding steeds meer uit het oog raakte. Binnen no time kregen we de vinger op de zere plek en konden we opnieuw verbinden. We willen elkaar niet langer veranderen, maar accepteren elkaar voor wie we zijn. We hebben weer lol samen, maar we kunnen nu ook meer van onze kwetsbaarheid laten zien bij elkaar, zonder oordeel. Voor iedere sessie hadden wij niet echt een plan, maar Heleen kon precies inspelen op hetgeen wat wij zeiden of hoe wij ons gedroegen. Zodoende was het op maat en heel treffend. Heleen gaf ons een heel geruststellend gevoel waardoor we ons vrijwel meteen konden openstellen. We zijn haar heel dankbaar.”

“Eerst heb ik voor mezelf een traject doorlopen bij Heleen. Ze wist me stil te zetten bij m’n emoties. Daar vluchtte ik altijd voor weg. Toen ik merkte dat dit ook invloed had op ons huwelijk, zijn we een aantal keren samen voor gesprekken geweest.

Heleen weet goed uit te leggen, wat er met je gebeurt: vechten, vluchten of bevriezen. We hebben de benadering van Heleen als heel prettig en waardevol ervaren. We bevelen haar van harte aan, het heeft ons enorm geholpen om elkaar beter te begrijpen en goed te reageren op elkaar en om inzicht te krijgen in elkaars emoties en reacties.”

“Ik woonde een sessie bij voor het persoonlijke traject van mijn man, en daarin werd mij opeens duidelijk dat ik zijn gedachtepatronen helemaal anders inschatte, terwijl we toch al jaren gelukkig samen waren en woonden. Daarom zijn we als koppel sessies gaan volgen bij Heleen. Zij wist bij mijn man precies de juiste vragen te stellen om zijn echte gevoelens boven tafel te krijgen, iets dat mij eerder nooit lukte. We kregen meer inzicht in onze dynamiek van steunen en leunen en waar daarin de sterke maar ook zwakke plekken zitten. Heleen heeft ons echt geholpen een diepere vorm van vertrouwen in elkaar te vinden. Ze vroeg ons vaak zaken nu eens expliciet tegen de ander te zeggen, en al voelt het wat onwennig, het maakt toch indruk om niet alleen te vertellen, maar ook elkaar echt aan te kijken. We zijn misschien beide mensen met een uitvoerige handleiding, maar achter alle regeltjes en rijtjes schuilen ook veel gevoelens die lastiger uit te leggen zijn aan een ander. Heleen wist telkens precies de vinger te leggen op datgene waar onze miscommunicatie op gebaseerd was. Erg verhelderend voor ons! Ook al kwamen we eigenlijk niet echt binnen met een specifiek relatieprobleem, onze relatie is door deze sessies echt heel veel sterker geworden. Wij kunnen dit iedereen zeer aanbevelen”

Praktijk Saffier

🏠  De la Reijstraat 11

6814 AD  ARNHEM

✉   info@praktijksaffierarnhem.nl

☎   06-83407674

Kvk: 09193529

 

Openingstijden

Maandag      9:00-17:00

Dinsdag        9:00-17:00

Woensdag   9:00-17:00

Donderdag  9:00-17:00

Vrijdag           gesloten

Quick Links

Over mij

Contact

Privacy

 

Registraties:

VIT registratienummer: 863.22.A

AGB-code praktijk:90091042
AGB-code therapeut:90113699 

RBCZ registratienummer: 220608R