“Het hart zelf kan niet breken, want het is van nature zacht en open. De muur eromheen kan breken en dat maakt kwetsbaar.” – John Welwood

Integratieve Therapie

Wat maakt dat we ons het ene moment rustig, tevreden en ontspannen kunnen voelen en het andere moment plotseling boos, gefrustreerd of onzeker?
Of dat we zo emotioneel en buiten proportie op gebeurtenissen kunnen reageren, die vaak achteraf helemaal niet zo heftig blijken te zijn?
Hoe kan het toch dat we last hebben van belemmerende gedachten en dat we ondanks onze wilskracht en inzet daar maar zo lastig van loskomen?
En bovenal, wat is er voor nodig om weer in contact te komen met wat voor jou belangrijk is, vrij van blokkades en belaste gevoelens?

Of misschien merk je dat iets je triggert, worden er gebeurtenissen uit het verleden in het hier en nu geraakt. Of ervaar je verlies van controle, voel je je angstig, verdrietig: hoe ga je ermee om? Hoe pak je de regie terug over je leven? Zodat je vanuit je kracht kan staan en keuzevrijheid ervaart in wat je wel en niet doet?

Integratieve Therapie bij Praktijk Saffier draait om deze kernvragen. Het is een diepgaande en actieve (psycho)therapie die je helpt bij het bewust worden, begrijpen en loslaten van oude, belastende patronen en gevoelens. Het resultaat is dat je het heden kunt ervaren zoals die is, zonder illusies en gekleurde filters, vanuit wie je echt bent. Kortom: stap voor stap terug naar je kern, zoals jij bedoeld bent.

Kenmerkend voor integratieve therapie is dat je problemen daadwerkelijk bij de wortel leert aanpakken. Het is een methode die algehele gezondheid en groei brengen die je na afronding van de therapie zelfstandig kunt voortzetten.

Wanneer kun je denken aan integratieve (psycho)therapie?

Bijvoorbeeld als je niet verder komt, iets mist of omdat je last hebt van spanning, (social media) stress, slapeloosheid, concentratieproblemen, rouw/verlies, sociale problemen, burn-out klachten, machteloosheid, eenzaamheid, bindingsangst, (ver)oordeel(ing), chronische vermoeidheid, hoogbegaafdheid. Of misschien ben je wel opgegroeid in een onveilige omgeving, ben je emotioneel gezien verwaarloosd of zijn er andere (traumatische) gebeurtenissen in je leven geweest waar je naar zou willen kijken. Dan begeleid ik je daar graag bij. 

Wat levert het je op
Meer energie, bewuster in het hier en nu leven, meer keuzevrijheid, meer in contact met jezelf en verbinding en liefde ervaren. Graag begeleid ik je om de regie over je leven terug te pakken, zodat je beter om kunt gaan met wat je tegenkomt in het leven of de gevoelens die er soms gewoon zijn. Met als doel om daar waar je geen keuzevrijheid over hebt, wel keuzevrijheid te krijgen. Daardoor krijg je meer balans terug in je leven.

Mijn werkwijze
De werkzame ingrediënten uit allemaal verschillende psychotherapie stromingen combineer ik om jou op een passende wijze te begeleiden in het ontdekken van je eigen binnenwereld. Je helpen om je denken (hoofd), voelen (hart) en handelen (handen) te integreren.

Je kunt denken aan een integratie van de volgende methoden en technieken: Familieopstellingen (live of op tafel m.b.v. Playmobil), Actieve Imaginatie, Ontspanningsoefeningen, Schematherapie, Voice Dialogue, EMDR, Ervaringsgerichte therapie en Cognitietraining. Daarnaast integreer ik de Polyvagaal theorie in mijn werken. De metafoor van ‘de ladder’ die gebruikt wordt om te ontdekken waar je autonome zenuwstelsel zich op de ladder bevindt, vind ik een hele helpende metafoor.

Tijdens het intake/kennismakingsgesprek beantwoord ik graag alle vragen. Even bellen kan uiteraard ook.

Praktijk Saffier

🏠  De la Reijstraat 11

6814 AD  ARNHEM

✉   info@praktijksaffierarnhem.nl

☎   06-83407674

Kvk: 09193529

 

Openingstijden

Maandag      9:00-17:00

Dinsdag        9:00-17:00

Woensdag   9:00-17:00

Donderdag  9:00-17:00

Vrijdag           gesloten

Quick Links

Over mij

Contact

Privacy

 

Registraties:

VIT registratienummer: 863.22.A

AGB-code praktijk:90091042
AGB-code therapeut:90113699 

RBCZ registratienummer: 220608R