“Wat je in het verleden hebt gedaan beïnvloedt niet het heden, maar wat je in het heden doet heft het verleden op en zal logisch gezien de toekomst veranderen.” – Paulo Coelho

Integratieve Werkwijze

Integratieve Therapie combineert alle werkzame elementen uit verschillende (psycho)therapie stromingen tot een op maat gemaakt behandelplan. Deze werkwijze gaat verder dan alleen begeleiding. Je gaat een laagje dieper, naar de wortel, zodat er van binnenuit iets gaat veranderen. Het doel is om daar waar je geen keuzevrijheid over hebt, wel keuzevrijheid over te krijgen. 

Een traject bij Praktijk Saffier begint altijd met een intake. De intake is bedoeld om met elkaar kennis te maken en te kijken of ik de juiste persoon voor jou ben om jou te begeleiden in het proces dat je graag aan wilt gaan. We stellen dan tevens de doelen vast waaraan jij wilt werken. Je mag van mij verwachten dat ik je de veiligheid bied die jij nodig hebt om te kunnen groeien, vanuit een oordeelvrije houding en met veel respect voor datgene waar jij mee komt.

Je kunt denken aan een integratie van de volgende therapievormen: Familieopstellingen (live of op tafel m.b.v. Playmobil), Actieve Imaginatie, Ontspanningsoefeningen, Schematherapie, Voice Dialogue, EMDR en Cognitietraining.